marți, 17 martie 2009

Rădoi a intrat în atenţia ruşilor de la Spartak Moscova

Revenit la antrenamente după o lungă perioadă de inactivitate, căpitanul Stelei Mirel Rădoi este aproape de un transfer la formaţia Spartak Moscova. Potrivit cotidianului Tvoi Deni, ruşii sunt interesaţi de achiziţionarea internaţionalului roman, pe care l-au urmărit la meciuri din campionat şi cupele europene.

„Transferul jucătorului de 26 de ani este evaluat la aproximativ opt milioane de dolari. Scouterii clubului moscovit l-au urmărit pe Rădoi anul trecut atât la meciurile din campionat, cât şi la cele din cupele europene. În curând, antrenorul Stanislav Cercesov va decide dacă se vor începe negocierile pentru aducerea jucătorului sau nu“, a scris publicaţia rusă.

Sursa citată mai scrie că gruparea din Ghencea a refuzat o ofertă pentru Rădoi de la actuala campioană Zenit Sankt Petersburg, de zece milioane de euro. Tvoi Deni menţionează polivalenţa lui Rădoi, dar uită de faptul că în România este văzut ca un jucător “de bibelou” din cauza deselor accidentări.

„Rădoi este un jucător universal, poate evolua pe mai multe posturi, în centrul liniei de mijloc sau în centrul defensivei, dar dacă este nevoie poate juca şi pe flancuri“, a adăugat ziarul rus, precizând că Spartak are nevoie de fundaşi centrali cu experienţă.

Lovin nu pleacă la Malaga

În altă ordine de idei, impresarul Dumitru Tudor a declarat că oferta
de un milion de euro făcută de Malaga pentru Florin Lovin nu a fost acceptată de club, din cauza condiţiilor financiare pe care le doreau spaniolii.

„Ei voiau să plătească acum câteva sute de mii de euro, iar restul să îl dea la finalul sezonului, lucru neacceptat de Steaua. Cu alte cuvinte, cluburile nu s-au înţeles şi nu cred că se va mai realiza. Vom vedea în continuare care este interesul clubului Le Mans pentru Lovin“, a spus Tudor.

La rândul său, Lovin a detaliat motivul pentru care transferul său la Malaga nu s-a realizat: „Am vorbit cu domnul Argăseală şi cu Adrian Ilie. Ei mi-au spus că singura modalitate în care pot pleca este ca echipa să plătească un milion de euro la semnarea actelor. Am luat-o ca atare, deşi nu prea mi-a convenit. Eu pun înainte răul mereu. Poţi juca prost, te poţi accidenta şi, poate, până la vară, nu o să mai ia nici 500 de mii de euro pe mine. În fotbal e legea că, dacă nu joci, nu are cine să te vadă şi cine să te ia. Acesta este riscul meseriei şi nu avem ce face“.

Niciun comentariu: