marți, 17 martie 2009

Oroare la Hunedoara: Monumentul ridicat in memoria Mariei Cioncan a fost vandalizat

Stefan Berecszaszy a sesizat Politia Comunitara si va angaja o echipa de restauratori

Monumentul comemorativ ridicat in memoria atletei Maria Cioncan, decedata in urma cu un an intr-un accident rutier in Bulgaria, a fost vandalizat de autori necunoscuti. Bustul atletei din centrul municipiului Hunedoara, turnat in bronz, este strajuit de doi lei fabricati din acelasi material. Unul dintre ei a fost lovit cu un obiect contondent, iar pe fata animalului au aparut gauri ca urmare a materialului indepartat prin lovire. Cel care a observat acest lucru a fost nimeni altul decât antrenorul sportivei disparute, Stefan Beregszaszy. „Numai niste animale ar fi putut face asa ceva. Dupa ce am observat deteriorarea monumentului, am facut o sesizare catre Politia Comunitara, care a preluat cazul”, a declarat Stefan Beregszaszy. Acesta a precizat ca in cursul acestui an va aduce o echipa speciala de restauratori care sa indeparteze urmele de distrugere lasate de vandali pe monumentul ridicat in cinstea atletei. Costurile vor fi suportate integral de fostul antrenor al sportivei. Deocamdata locurile in care monumentul a fost deteriorat au fost reparate provizoriu de acelasi Stefan Beregszaszy, care a utilizat in acest sens chit de lemn.

Monumentul comemorativ ridicat in memoria medaliatei cu bronz de la Atena din 2004 a fost ridicat cu ajutorul finantarii oferite de antrenorul emerit hunedorean, impreuna cu autoritatile locale si prin contributia unor oameni de afaceri
si de sport din judet. Potrivit lui Beregszaszy, monumentul este unicul din România dedicat unei atlete disparute.

Reprezentantii presei sportive hunedorene si ai autoritatilor locale nu au uitat-o pe Maria Cioncan, cetatean de onoare al Hunedoarei. Impreuna cu câtiva zeci de sportivi juniori, acestia au comemorat-o pe sportiva la monumentul ridicat in cinstea singurei atlete din judetul Hunedoara medaliata vreodata la Jocurile Olimpice. Pe 21 ianuarie se implineste exact un an de când Maria Cioncan a decedat intr-un accident rutier pe o sosea de lânga orasul bulgar Plovdiv.

Niciun comentariu: