marți, 11 august 2009

Steaua a primit doar avertisment din partea Comisiei de Disciplina si poate juca derby-ul cu Rapid cu ''portile deschise''

Clubul Steaua a primit un ultim avertisment si o amenda in valoare de 50.000 de lei din partea Comisiei de Disciplina a FRF ca urmare a incidentelor de la derby-ul cu Dinamo, scor 1-1, a declarat, presedintele Comisiei, Daniel Cernat, informeaza NewsIn.
Membrii Comisiei de Disciplina au considerat ca formatia din Ghencea nu este recidivista, incidentele fiind incadrate la articolul 83, alineatul 4.d, in care "aruncarea cu obiecte catre alti spectatori sau in teren se sanctioneaza cu avertisment si penalitate de la 30.000 la 80.000 de lei".
In cazul in care Steaua va recidiva, va fi sanctionata cu o penalitate de la 40.000 la 100.000 de lei, iar terenul va fi suspendat intre doua si patru jocuri
.
La inceputul derby-ul cu Dinamo, fanii Stelei au aruncat cu mai multe torte pe teren, acestea cazand in careul lui Florin Matache. Apoi, la scurt timp, stelistii au aruncat cu torte si in sectorul rezervat fanilor dinamovisti. Pe tot parcursul jocului, suporterii ros-albastri au aprins torte si au scandat injurii la adresa adversarilor. In urma incidentelor, Jandarmeria a aplicat o amenda in valoare de 100.000 de lei gruparii din Ghencea.
Desi Comisia de Disciplina considera ca gruparea din Ghencea nu este recidivista, in turul campionatului formatia bucuresteana a mai fost amendata cu 40.000 de lei pentru comportamentul fanilor de la derby-ul din deplasare cu Rapid. De asemenea, la partida cu FC Timisoara de pe teren propriu, fanii Stelei au intrat in conflict direct cu fortele de ordine dupa ce au aprins mai multe torte. In urma ciocnirilor, aproximativ 30 de ultrasi au fost condusi la Politie.

Niciun comentariu: