joi, 27 august 2009

Autoritatile americane dezmint ca Bernard Madoff ar suferi de cancer

Biroul federal al inchisorilor din Statele Unite a dezmintit luni informatiile publicate in presa americana referitor la faptul ca Bernard Madoff, condamnat la 150 de ani de inchisoare pentru frauda financiara, ar putea muri in inchisoare, suferind de cancer in faza terminala, relateaza AFP monitorizata de Mediafax.

"Articolul din New York Post este plin de inexactitati (...) putem afirma ca Bernie Madoff nu este in faza terminala a unei boli si nu sufera de cancer", se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii luni dupa-amiaza.

Tabloidul New York Post si cotidianul Wall Street Journal (WSJ), care citeaza diferite surse, scriau luni ca fostul magnat sufera de cancer in faza terminala.

Potrivit New York Post, care citeaza "un detinut", Bernard Madoff, care isi ispaseste pedeapsa intr-o inchisoare din North Carolina, "ia circa 20 de pastile pe zi, pentru cancer".

"El vorbeste despre acest lucru tot timpul. Nu se simte foarte bine", a precizat acest detinut,
care nu a fost nominalizat de cotidian.

WSJ afirma la randul sau, la sectiunea "blog", ca "surse apropiate" confirma ca Madoff se simte rau, fara a preciza tipul de cancer de care sufera.

Bernard Madoff a recunoscut ca a organizat o escrocherie de proportii in valoare de zeci de miliarde de dolari, care a afectat milioane de investitori, banci, organizatii de caritate si celebritati, timp
de aproape trei decenii. El nu a investit niciodata sumele colosale care i-au fost incredintate.

Niciun comentariu: