marți, 11 august 2009

A-ntarcat balaia!

Gigi Becali a taiat orice fel de plata a fotbalistilor, deranjat de pozitia in clasament si de egalul cu Dinamo





Fotbalistilor din Ghencea nu prea le mai sta gandul la meciuri, atata vreme cat salariile sunt inghetate de aproape trei luni, iar primele de joc
, neincasate, au ajuns la cate 12.000 de euro de jucator! Valeriu Argaseala, presedintele CA, este depasit de situatie, iar jucatorii nu stiu ce metoda sa adopte pentru a-si incasa drepturile materiale.
Unul dintre motivele pentru care derby-ul cu Dinamo a fost extrem de slab pare ca rezida in atitudinea pe care o adopta, dupa iesirea sa din arest, finantatorul Stelei, atitudine care se observa cel mai bine in ceea ce priveste banii pe care trebuie sa-i plateasca fotbalistilor sai. Surse din anturajul latifundiarului din Pipera au dezavuat strategia acestuia: "Desi Gigi a luat o noua transa din banii pe Radoi, doua milioane de euro, acum o saptamana, el tot nu vrea sa plateasca salariile si primele restante. S-a suparat rau pentru ca n-a batut pe Dinamo, pentru ca nu vrea in ruptul capului ca Borcea sa mearga in Liga Campionilor si voia sa-l stopeze in Ghencea. Baietii n-au mai primit banii
de salarii de doua luni si jumatate, iar primele nici nu mai stiu de cand. Am inteles ca s-au strans peste 12.000 de euro, dar Gigi a zis ca numai daca Steaua va termina a treia, cel putin, mai plateste prime. Vrea neaparat banii din grupele Europa League, macar. Daca nu, jucatorii vor juca doar pe salarii. Numai ca nici pe alea nu mai vrea sa le plateasca. In ultimele sase luni, baietii si-au primit banii la limita depunerii memoriilor de jucatori liberi. Si atunci, din arest, Gigi a zis sa se plateasca salariile, dar fotbalistii nu le-au primit decat pe o luna, desi aveau restante pe doua luni. E dezastru mare in vestiar, iar conflictul mocnit dintre Goian si Ghionea nu este singurul. Tensiunea e foarte mare, in parte si din cauza bani­l­or. Argaseala vorbeste despre cumpararea lui Tiago, dar nu cred ca Gigi da 700.000 de euro pentru portughez".
Salarii pe jumatate
Referitor la posibila venire a lui Dan Petrescu pe banca tehnica a Stelei, din vara, atunci cand Marius Lacatus ar pleca, sursele din anturajul finantatorului stelist declara: "Nu stiu daca un antrenor care ar putea participa in Liga Campionilor ar veni sa joace doar in Europa League. Oricum, Gigi vrea sa faca in asa fel incat sa injumatateasca salariile jucatorilor care au 200.000 de euro si sa le scada pe celelalte. Vrea performante de genul celor avute de Unirea Urziceni cu investitii la fel de mici. De asta se chinuie sa-l convinga pe Dan Petrescu, promitandu-i mana libera in Ghencea, dar, in conditiile in care el nu o sa mai dea bani multi pe jucatori, e greu de crezut ca <> va veni. Oricum, Gigi a vorbit serios atunci cand a declarat ca nu vrea sa mai bage bani in echipa si ca aceasta o sa trebuiasca sa se finanteze singura. Strategia lui e sa creasca jucatori, sa participe cel putin in Europa League in fiecare an, sa ia bani de acolo si din drepturile de televizare si sa nu mai trebuiasca sa dea bani din buzunarul propriu".

Niciun comentariu: