marți, 11 august 2009

Formula 1: Renault ameninta ca se retrage din "Marele Circ'' in 2010

enault a amenintat, miercuri, ca nu va participa la Campionatul Mondial de Formula 1 in 2010, daca regulamentul decis de Federatia internationala de automobism (FIA) nu va fi schimbat.
''Daca deciziile anuntate de Consiliul Mondial pe 29 aprilie 2009 nu vor fi revizuite, nu vom avea alta varianta decat sa ne retragem din Campionatul Mondial de Formula 1 FIA la sfarsitul anului 2009'', a declarat Flavio Briatore, directorul general al Renault F1, intr-un comunicat.
''Sentimentul de frustrare este real'', a precizat Renault in acest comunicat.
Scuderiile de F1, reunite in asociatia Fota, au formulat ''propuneri constructive destinate reducerii costurilor intr-o maniera drastica si care sa fie puse in practica progresiv intre 2009 si 2012. Propunerile au fost insa ignorate in bloc de FIA, fara o consultare prealabila'', afirma constructorul, relateaza Agerpres.
Avertismentul Renault intervine a doua zi dupa o amenintare identica a scuderiei Ferrari, prezenta in F1 de la primul Campionat Mondial din 1950. Toyota si Red Bull, care reprezinta si echipa sora Toro Rosso, au facut un anunt asemanator sambata si duminica.
In schimb, patronul Mercedes Sport, Norbert Haug, a asigurat
miercuri ca constructorul german nu intentioneaza sa se retraga din Campionatul Mondial de Formula 1, estimand ca este inca posibila o solutie in ce priveste controversatul regulament care urmeaza sa intre in vigoare in 2010.
''Noi dorim sa gasim o solutie comuna si credem ca vom reusi acest lucru'', a explicat Haug.
La sfarsitul lunii aprilie, FIA a anuntat noul sau regulament pentru 2010, ce lasa mai multa libertate tehnologica scuderiilor care vor accepta sa-si limiteze bugetul la 40 milioane lire sterline pe an (45 milioane euro).
Celelalte echipe care nu vor respecta acest regulament vor putea continua sa cheltuiasca cat vor, dar se vor conforma in acelasi timp unor reguli mult mai restrictive
Potrivit unui site specializat german, Motorsport Total, mai multe scuderii, intre care si Ferrari, au in vedere un proiect al unui nou campionat care sa preia structurile actualului Campionat F1 Grand Prix.

Niciun comentariu: