marți, 5 mai 2009

Un băiat de şase ani din Constanţa a fost supus unor perversiuni sexuale în toaleta grădiniţei

Un băiat de şase ani din comuna constănţeană Ciocârlia, a fost bătut în toaleta unei grădiniţe, suspus unor perversiuni sexuale şi obligat să bea urină.

Şeful Biroului
de Poliţie Rurală, subcomisarul Ionel Ioniţă, a declarat că incidentul a avut loc la începutul săptămânii, în jurul orei 20.00, când patru copii
, doi în vârstă de şase ani, unul de nouă ani şi unul de 12 ani, se jucau în curtea grădiniţei din Ciocârlia de Jos. Potrivit
subcomisarului Ioniţă, unul dintre copiii de şase ani a fost lovit de mai multe ori de către ceilalţi trei, iar băiatul de nouă ani l-ar fi abuzat sexual.

Copilul agresat le-a spus părinţilor ce i s-a întâmplat, iar aceştia au alertat Poliţia. Poliţiştii au întocmit pe numele băiatului de nouă ani dosar penal pentru agresiune fizică şi sexuală, dar, întrucât acesta nu poate răspunde penal, părinţii au fost amendaţi pentru că l-au lăsat fără supraveghere. Şi părinţii celorlalţi doi copii au fost sancţionaţi cu câte 300 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa, Mariana Neacşu, a declarat că cele întâmplate au fost sesizate de conducerea unităţii de învăţământ, care a precizat că totul s-a petrecut în afara orelor de curs. În plus
, aceasta a mai spus că băiatul de nouă ani se află în grija bunicii şi este diagnosticat cu o tulburare neurobiologică pentru care a beneficiat, în ultimii doi ani, de consiliere de specialitate.

Reprezentanţii primăriei au luat legătura cu Direcţia pentru Protecţia Copilului Constanţa, iar părinţii şi copiii implicaţi în acest caz au fost chemaţi, luni, la sediul instituţiei, pentru evaluare şi consiliere psihologică.

Niciun comentariu: