marți, 5 mai 2009

Maroni nu vine în România săptămâna viitoare

Preşedintele Băsescu şi premierul italian Silvio Berlusconi anunţaseră joi că Maroni va veni la Bucureşti pe 5 august.

Vizita ministrului italian de Interne, Roberto Maroni, din 5 august a fost amânată din motive ce ţin de agenda politică internă a ţării acestuia, declară Ministerul român de Externe, care precizează că oficialul italian va veni în România în septembrie.
"Într-adevăr, după ce confirmase ieri (joi - n.red.) că ministrul Maroni va veni la Bucureşti marţi, partea italiană a revenit în cursul după-amiezii de vineri cu solicitarea de a reprogama vizita pentru luna septembrie. Motivul a fost că la data respectivă (5 august - n.red.) va avea loc o reuniune a Consiliului de Miniştri pe probleme de buget", a declarat pentru NewsIn Cosmin Boiangiu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul italian Silvio Berlusconi anunţaseră, joi, că Maroni va veni la Bucureşti săptămâna viitoare, dar surse diplomatice declaraseră, vineri, pentru NewsIn, că oficialul italian şi-a anulat vizita.

Potrivit surselor, Maroni ar fi comunicat României pe cale diplomatică că nu mai vine în România în vizita programată pentru marţi, 5 august, însă nu şi motivul pentru aceasta.
Şeful statului, Traian Băsescu, a precizat, joi, 31 iulie, la întoarcerea din Italia, că i-a adresat ministrului italian de Interne o invitaţie de a vizita ţara noastră pentru a analiza, eventual săptămâna viitoare, alături de omologul său român Cristian David, un document referitor la noua legislaţie italiană.
"I-am înaintat ministrului Maroni un document de analiză pe care noi l-am făcut cu privire la ambiguităţile din noua legislaţie italiană deja promovată, ambiguităţi în raport cu directiva 38/2004 ce vizează libera circulaţie, dar şi cu respectarea drepturilor cetăţenilor europeni pe teritoriul UE", a mai spus Traian Băsescu, citat de NewsIn.
Maroni nu vine în România săptămâna viitoare

Niciun comentariu: