marți, 5 mai 2009

Papa Benedict al XVI-lea considera ca foametea este cauzata de goana dupa bunuri materiale

Goana dupa bunuri materiale este cauza pentru persistenta foametei la nivel mondial, se arata in mesajul trimis de Papa Benedict al XVI-lea Organizatiei Mondiale pentru Agricultura si Alimentatie
, cu ocazia Zilei mondiale a alimentatiei, relateaza AFP, citata de Agerpres. Papa a folosit si aceasta ocazie pentru a critica "coruptia", "goana dupa consum", "specula fara masura" si "lipsa de vointa" a unora dintre statele lumii.
Papa subliniaza in acelasi comunicat ca lumea are inca suficiente mijloace pentru a combate foametea insa trebuiesc luate niste masuri concrete, pentru ca simpla elaborare a unor studii stintifice nu este de ajuns. "Aceste motive foarte diverse isi afla originea intr-un fals simt al valorilor, pe care ar trebui sa se bazeze relatiile internationale, in particular, in aceasta atitudine raspandita in cultura contemporana care pune pe primul plan doar goana dupa bunuri materiale, uitand de adevarata natura a fiintei umane si de aspiratiile sale cele mai profunde", a declarat Papa.
Mesajul trimis de Benedict al XVI-lea se inscrie in pozitia din ce in ce mai dura a Vaticanului fata de disparitia valorilor morale din statele occidentale si fata de "ororile" economiei de consum.

Niciun comentariu: